DOWNLOAD CATALOGUS DOWNLOAD WIJNPROEVERIJEN

Coca i Fitó Tolo de Xisto 2014

18.00

Op voorraad

Wijnsoort:

Wijnhuis: Coca i Fitó

Regio: D.O. Bierzo

Serveertemperatuur: 15°C - 18°C

Druivenvariant: 100 % Mencia

Productbeschrijving

Toni & Miguel, die grootgebracht zijn tussen de wijnranken, produceerden in 2006 hun eerste wijnen, na jaren ervaring te hebben opgedaan bij andere bodega’s. Toni staat in voor de vinificatie van de wijnen, terwijl Miguel zich bezig houdt met het runnen van de kelder. Een dynamisch duo met een uitstekende reputatie!

Tolo de Xisto in het Galicisch wilt niets minder zeggen dan “gek van leisteen” en probeert de invloed van de bodem op het wijnproces extra in de verf te zetten. Deze bodemsoort is in zeer sterke mate verantwoordelijk voor de minerale en aardse toetsen die men vaak in Mencia wijnen terugvindt.

Deze Mencia van oude wijnstokken heeft een korte houtrijping gehad en is aromatisch met een zeer mooie aciditeit te danken aan de verkoelende effecten die de Atlantische oceaan dit wijngebied bijbrengt.

Het minerale en bijna ziltige karakter van deze wijn wordt aangevuld met aroma’s van rood fruit, toetsen van balsamico en kruiden maar ook vooral een bijzonder mooie lange afdronk. Een echte ontdekking !

Beperkte voorraad!